Окачване на рамка за пъзели

Окачването на каквото и да е произведение на изкуството може да бъде предизвикателство, в зависимост от вида на стената. За щастие, рамките за пъзели не са много тежки, и така най-голямото притеснение при окачване на произведение на изкуството имайте предвид и теглото на самия пъзел

С няколко лесни за откриване инструменти и техника, вие лесно можете сами да окачите пъзел в рамка само за няколко минути. Ако отделите нужното време, за да си набавите необходимите инструменти, няма да трябва да се тревожите, че рамката ви ще падне от стената.


Инструкции:

 

1) Поставете края на метъра на пода и отбележете с молив 150 см от пода.

 

2) Измерете височината на рамката, и разделете това число на две. Използвайте това разделено число, за да измерите нагоре от маркера отбелязан на стената, и направете лека резка на стената с върха на метъра.

 

3) Измерете разстоянието между върха на рамката и центъра на въжето за окачване, като въжето трябва да е добре опънато към горната част на рамката. Използвайте това число, за да измерите надолу от резката, и направете втори лек маркер с молива.

 

4) Поставете в една линия долната част на куката за картината с втория маркер, и внимателно забийте на място крепящите гвоздеи с чук. Ако гвоздеите не пробиват стената лесно, вместо тях използвайте дюбели. 

 

5) Поставете дюбели --- за зидани или измазани стени --- като предварително пробиете малка дупка с  помощта на бургия за зидария. Изберете бургия, която е само един размер по-малка от дюбела.

 

6) Забийте дюбела в дупката с чук, и поставете винта в дюбела с отвертка или винтоверт.

 

7) Окачете вашата рамка на куката на картината или винта, и я изравнете с помощта на нивелир.  


Полезни Съвети: