История за производителите на пъзели

CLEMENTONI - Италия

 „Да играеш е сериозно начинание. Ние никога не трябва да спираме да играем, особено когато остаряваме.“ – Клементони. С тези думи, като мото на компанията, Марио Клементони създал компанията за пъзели Clementoni в Италия през 1963 г. Висококачествените им материали, прецизното приспособление на пъзела, както и включването на цялото семейство в тези дидактични игри, е направило марката Клементони отличен избор за цялото семейство. Обаятелните изображения на пъзелите, включващи известни пейзажи, изобразително изкуство и уникални илюстрации, със сигурност са полезна дидактична игра за всеки. Пъзелите Clementoni са с различно ниво на трудност.

След повече от 50 години перманентно присъствие на пазара, марката Clementoni стана синоним на творчество, страст и изключително внимание към качеството.

Пъзелите Clementoni имат едни от най-обаятелните изображения. Те са съчетание от стил и елегантност. Предназначени са за хора, които се впечатляват от уникалността и детайлността.

 

D-TOYS - Румъния

Компанията за пъзели D-Toys е малка компания за производство на пъзели и играчки, базирана в Св. Георги, Румъния, създадена през 2001 година. Тази компания произвежда пъзели на много емблематични и известни места като замъка Нойшванщайн, както и изображения на известни картини като „Звездна нощ“ на Ван Гог.

Тези пъзели са произведени от специални, рециклирани материали. Те са истинско предизвикателство за всеки, който обича да подрежда пъзели.

 

EDUCA - Испания

Educa Borras има история, датираща още от далечната 1894 година, когато компанията Borras Plana била създадена. Днес, тяхната продукция е разпространена в повече от 75 страни по света.

От самото начало, чрез проектирането, разработването, производството и маркетинга на продуктите си, Educa Borras обръща обстойно внимание на всяка една от тези стъпки, за да гарантира отлично качество на продуктите си, имайки предвид нуждите на своите потребители. Например, политиката, която фирмата има за преодоляване на проблема с изгубените парченца гласи, че може да се предоставят отново изгубените парченца, което гарантира на потребителите една завършена и хубава картина накрая.

Марката Educa гарантира високо качество. Това е и една от основните ценности, към които винаги се стреми компанията – създаване на висококачествени продукти. 90% от продуктите им се произвеждат в техните помещения в Сант Кирзе дел Валес, Барселона. Те се подлагат на строг контрол на качеството и се използват възобновяеми и екологосъобразни суровини.

Високото качество на пъзелите Educa се изразява в това, че се предоставят гаранции за качеството на материалите, парчетата безупречно прилепват едно към друго и не се създава практически никакъв прах. Те също така включват лепило с всеки пъзел от 500 до 2000 парчета, така че да можете да запазите завършената си работа.

EUROGRAPHICS - Канада

Компанията за пъзели Eurographics е художествен издател и производител на пъзели. Компанията е известна със своя огромен избор на изящни продукти и със своето превъзходно обслужване на клиентите.

Създадена през 1987 година, Eurographics се е разраснала неимоверно, започвайки от малък дистрибутор на плакати в началото и стигайки до сегашната си позиция на шампион в сферата на художественото издателство и производството на пъзели.

Техният главен офис и склад е в Монреал, Канада. Това място е своеобразен творчески епицентър за разработване на висококачествени продукти със стилен дизайн, съобразени с нуждите на клиентите.

Екипът на Eurographics се състои от талантливи хора, които работят заедно, за да създадат най-уникалната колекция от продукти за своите международни клиенти.

Тези пъзели представят изкуството по невероятен начин. Специалното внимание, което е отделено на детайлите, ги прави предпочитани от клиентите.

 

HEYE - Германия

Компанията за пъзели Heye е била създадена през 1962 година от Фридрих Вилхелм Хейе Те се специализират в създаването на най-висококачествените пъзели. Те запазват своя приятен външен вид дори и след години игра с тях. Благодарение на отличните местни художници като Мордильо, Прадес, Луп, Дегано, Ройо и Рекс Рей, те имат превъзходна колекция от карикатури, модерно и готическо изкуство.

Благодарение на всичко това се постига изискано високо качество и внимание към всеки детайл, което води до впечатлителен краен продукт. Пъзелите Heye са истинско забавление за цялото семейство!

Те са идеални за залепване, рамкиране и могат да изпълняват ролята на истинска картина.

 

JUMBO - Холандия

Royal Jumbo Group проектира, произвежда и разпространява игри, пъзели и играчки по целия свят. Компанията за пъзели Jumbo има персонал от около 130 души, които работят по създаването и произвеждането на пъзелите. Jumbo има седалище в Заандам, Холандия и офиси в Белгия, Германия и Великобритания.

Jumbo е един от най-старите производители на пъзели в целия свят. Компанията е създадена през 1853 година. Парчетата на пъзелите са уникални и превъзходно пасват едно в друго. Сглобените пъзели могат да бъдат уникален декор за дома. Те дори предлагат нови експериментални пъзели, като тяхната колекция Wasgij, която е достъпна само онлайн.

В допълнение към феноменалното внимание на Jumbo към всеки детайл, перфекционистки контрол на качеството и превъзходна селекция на произведения на изкуството, те са отличени с над 15 награди и международно признание.

Ние сме горди, че продаваме пъзели Jumbo!

 

ANATOLIAN - PERRE - Турция

Компанията за образователни игри Anatolian Perre group е първият производител и доставчик на пъзели от Турция. Компанията Perre group е официално открита под това име през 2010 година.

Въпреки, че Anatolian Perre group е сравнително малка компания, тя произвежда едни от най-красивите пъзели, които някога сте виждали. Компанията се фокусира главно върху художествени творби от местни художници. Пъзелите Anatolian са превъзходен детайл, който може да постави стилен акцент в интериора на дома ви, ако ги използвате за декорация.

 

POMEGRANATE - САЩ

Pomegranate е сред водещите производители на подаръчни продукти. С фокус върху изобразителното изкуство и илюстрацията, компанията Pomegranate работи в тясно сътрудничество с отделни художници, както и музеи, галерии и библиотеки по целия свят. От 1968 година компанията създава красиви пъзели, книги и календари.

Като частна, семейна компания със седалище в Портланд, Орегон, Pomegranate се стреми към постигане на високо качество и бързо и отлично обслужване на клиентите си.

Pomegranate непрекъснато въвежда иновации в сферата на дизайна на пъзелите. Целта на компанията е да вдъхнови своите клиенти чрез креативността си.

Всеки пъзел Pomegranate пристига опакован в здрава и красива кутийка, която има дълъг срок на годност. Плюс това, уголеменият образ на кутията го прави надеждна справка за завършване на пъзела. Всеки пъзел Pomegranate възпроизвежда умело пълната цветова палитра на оригиналното произведение на изкуството.

Поради високото качество, което компанията постига, тези пъзели са подходящи да бъдат рамкирани и да бъдат част от интериора на вашия дом.

RAVESNBURGER - Германия

Компанията Ravensburger предлага широко разнообразие от пъзели за всички възрасти, които са с разнообразни нива на трудност. От своето създаване през 1891 година, компанията Ravensburger е произвела многобройни модели пъзели. Характерно за продукцията на компанията е, че пъзелите са направени с върховно внимание към детайла и техните образи са живи и колоритни. Пъзелите Ravensburger са и ще продължат да бъдат считани за най-добрите пъзели.

Открийте известните пъзели Krypt. Освен това, вие можете да се забавлявате с пъзели, чийто теми варират от панорамни пейзажи и архитектурни чудеса до изображения на Дисни. Ravensburger произвежда традиционни правоъгълни пъзели, както и нови пъзели с креативни форми, както и впечатлителните 3D пъзели.

Пъзелите Ravensburger включват безброй теми и изображения. Компанията в момента държи рекорда за най-голям пъзел в света – „Незабравими Дисни моменти“, който се състои от 40,320 части!

С пъзелите Ravensburger вашето удовлетворение от покупката е гарантирано! 

 

SCHMIDT - Германия

Компанията Schmidt Spiele е немски производител на пъзели и играчки. Фирмата е създадена през началото на XX-ти век и е една от най-добрите производители на пъзели и игри в Германия.

Йозеф Фридрих Шмид започва своята дейност в малък гараж в Мюнхен, Германия. Йозеф изобретил много играчки.

Днес Schmidt Spiele разширяват дейността си до голям производител на играчки и пъзели в целия свят. Пъзелите Schmidt се отличават със своето високо качество и екологични материали. За изображения на пъзелите те използват творби на художници като Камерън Грей или красиви, живописни фотоси от целия свят.

Тези визуално зашеметяващи пъзели са идеални за рамкиране и поставяне във вашия дом на видно място, за да могат всички да се наслаждават на тяхното съвършенство.

Пъзелите Schmidt се състоят от 60 до 2000 части.

 

TREFL - Полша

Откакто компанията е била създадена през 1985 година, Trefl е сред водещите производители на играчки в Померания, на юг от Германия и Полша. Основният фокус на компанията е да създава пъзели с високо качество. През 2008 година, Trefl е разширила своята дейност, включвайки корпорацията за играчки SIKU и е дистрибутор на електронни дидактични играчки в Полша. Освен това Trefl има дистрибуторски компании в Унгария, Украйна и Чехия.

Причината за международния успех на Trefl е във високото качество и издръжливост на играчките и пъзелите, които произвежда. Пъзелите Trefl са идеални за рамкиране.

С пъзелите Trefl вашето удовлетворение е гарантирано!