Съвети за по-лесно редене на пъзели

Пъзелите са забавен начин за прекарване на времето. Също така те са добър начин за упражняване на ума. Но понякога пъзелите могат да бъдат съкрушителни, особено ако сте начинаещи. Ако сте начинаещ в пъзелите, изберете просто изображение, с което да започнете. Следните съвети могат да ви помогнат да наредите пъзела си по-бързо.
 
1) Намерете си работно място, достатъчно голямо, за да побере всички части на пъзела. Ако нямате на разположение маса, има специални подложки, предназначени да навиете пъзела и да го оставите настрана, когато не работите по него. Също така си осигурете достатъчно голяма равна повърхност, върху която да обърнете всички части на пъзела, за предпочитане извън площта на рамката.   
 
2) Обърнете всички части и ги поставете на равна повърхност. Сложете сходните цветове и шарки заедно. Също така сортирайте всички крайни части в отделна купчинка. Ако пъзелът има сложен дизайн, може да поискате да отделите време сега, за да сортирате частите по форма. Тази стъпка може да ви отнеме малко повече време, но може да ви помогне да приключите по-бързо, ако организирате частите на пъзела сега. 
 
3) Наредете рамката. Ако не сте намерили всички крайни части в стъпка 2, не се тревожете. Някои ъгли са трудни за намиране, но можете да ги откриете по-късно. 
 
4) Започнете да събирате сходните цветове и шарки. Добре е да поглеждате изображението на кутията за справка. Подредете плочките със сходни цветове и шарки на правилните им места в пъзела.
 
5) Сложете всички останали части заедно, за да запълните дупките и наредите пъзела. Това може би е най-трудната част от процеса. Сортирайте оставащите части по форма, ако не сте направили това в стъпка 2. 
 
6) Продължавайте да редите пъзели. Ще ставате по-бързи с трупането на опит в нареждането им. 


Полезни Съвети: